Home

O jalnică încheiere, într-adevăr. Poate, totuşi, ne revenim şi punem început bun?

Blog de Dogmatică Empirică

«O jalnică încheiere oficială a prezenței ortodoxe la Adunarea de la Busan a constituit discursul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop de Târgoviște, kir Nifon, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române (anexa III), care a constatat (1) că unitatea Bisericii s-a pierdut, iar Biserica existentă, pentru că este împărțită, este deficitară din punct de vedere sacramental[16], (2)  că nu cunoaște care facțiune creștină este continuatoarea vechii Biserici a Ierusalimului[17] și (3) că toți oamenii sunt frați în Hristos, în timp ce Botezul creștin este doar o treaptă sacramentală superioară în înrudirea duhovnicească a omenirii, unitate care deja există[18]. Înaltpreasfințitul Nifon (4) a tăcut și a ascuns faptul că ecleziologia ortodoxă este deformată în CMB, vorbind despre apărarea ”valorilor noastre morale tradiționale” de către CMB, ca, de pildă, ”valoarea supremă a familiei creștine”[19].»
http://graiulortodox.wordpress.com/2014/06/17/cinci-mitropoliti-greci-contesta-deciziile-c-m-b-contrare-ortodoxiei-1/

View original post

3 thoughts on “Cinci mitropoliți eleni contestă deciziile C.M.B contrare ortodoxiei şi poziţia heterodoxă a IPS Nifon al Târgoviştei, delegat B.O.R., exprimată public la întrunirea mondială a C.M.B de la Busan! (1) | Graiul Ortodox

 1. “O jalnică încheiere, într-adevăr. Poate, totuşi, ne revenim şi punem început bun?”

  Sa dea Domnul!

  Like

 2. Doamne ajuta!
  Textul are valoare daca este preluat integral.
  Ne bucuram daca articolele sunt preluate integral. Nu ne intereseaza sa castigam vizitatori. Si traducem cu bucurie pentru toata lumea, fara interese .
  Sanatate

  Like

Comments are closed.